Garageplats

Gemensamhetsanläggningen omfattar ett kallgarage med låst port där det finns möjlighet att hyra garageplats. Lägenhetsnycklarna öppnar garageporten och man kan även använda fjärrkontroll (se nedan).

Garageplats kostar 500 kr/månad. Det tillkommer en administrativ avgift på 200 kr för nytecknande av avtal. Byte av garageplats kostar 375 kr. Det finns även ett par mindre platser lämpliga för MC som kostar 300 kr/månad.

Uppsägningstiden är 1 månad och Garageansvarig måste underrättas 1 månad plus ca 1 vecka innan slutdatum. Även handikappsplatser finns (dock inga lediga för tillfället).

För garageuthyrning och garageuppsägning kontakta Garageansvarig (under SSF styrelse) (fnv finns det lediga platser).

Garageportsöppnare

Det finns flera leverantörer av fjärrkontroller som fungerar med vår port, men de tar ofta mycket för dem. För ett bättre pris kan du beställa från 24.se och kopiera koden från en annan fjärrkontroll. Vi har testat denna. OBS! Vi inte kan garantera full funktionalitet för dessa billigare varianter.

Instruktion:

För att tömma:

  1. Tryck på två knappar tills lampan blinkar 3 gånger.
  2. Håll kvar den ena knappen medan du klickar 3 gånger på den andra.
  3. Efter det ska lampan blinka snabbt.
  4. Släpp den första knappen.

För att kopiera:

  1. Håll nere den knapp du vill konfigurera. Lampan ska blinka 2 gånger.
  2. Tryck ner knappen på den gamla fjärrkontrollen.
  3. Den nya fjärrkontrollen ska börja blinka efter ett tag. Det kan ta ca 10 sekunder.
  4. Släpp båda knapparna.

Vill man ha den dyrare varianten som garanterat fungerar får man kontakta Swesafe AB på Propellervägen 16 i Lund. Dessa kostar 680 kr.

Parkering

Parkering inne på Solfjädern får endast ske på handikappsplatserna och övrig parkering är förbjuden på området. Det finns parkeringsplatser längs Margaretavägen och dessa betalas enligt taxa.

Har ni frågor eller förslag till parkeringsskötseln så är ni mycket välkomna att kontakta Solfjädern.

Parkeringsbricka

Varje lägenhet har en parkeringsbricka som berättigar till gratis parkering mellan 18 och 02 alla dagar på gästparkeringen. Denna bricka kan t.ex. användas av gäster som är på besök. Brickan skall läggas väl synlig i den parkerade bilen.