Har ni tips som ni vill dela med er av, skicka dessa till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Extranyckel eller borttappad nyckel till lägenheten

Om man vill ha en extranyckel eller behöver komma in i sin lägenhet efter att ha förlorat sin nyckel på något sätt skall man:

  1. Kontakta för Solfjädern 1 Elinn Johansson, Solfjädern 2 Mikael Yamanee - Nolin eller för Solfjädern 3 Carina Stoltz som är nyckelansvariga och kan skriva ut en rekvisition.
  2. Med denna rekvisition får man sedan kontakta Great Security som trycker upp en ny nyckel.
  3. Om det är utanför Great Securitys öppettider och man måste ta sig in i lägenheten får man kontakta jourhavande låssmed som har jour, som då borrar sönder cylindern till lägenheten.
  4. För ny cylinder gäller punkt 1 och 2 ovan.

Innertaken i lägenheterna

I de flesta lägenheter är det vitmålat i taket. Den vita färgen är en form av kalkfärg. Om man tvättar taket med vatten löses denna färg upp. Det rekommenderas därför att man torkar med torr trasa istället.

Spisfläkt

Rengöring av spisfläkten bör göras regelbundet. Smuts och fett fastnar lätt mellan metallskivan och luftsuganslutningen, vilket gör att motorn (ej i Solfjädern 1) inte orkar dra ifrån eller till spjället. Detta kan lätt åtgärdas. Se Spisfläktsrengöring för beskrivning.

Rengöring av utsugsventiler

Många utsugsventiler blir igensatta med tiden. Detta på grund av att fukt och damm klibbar igen dem. Det är därför viktigt att bostadsrättsinnehavaren håller rent i sina ventiler, främst för att man ska få frisk luft i sin lägenhet. Läs Rengöring av utsugsventiler och följ instruktionerna.

Golvbrunnar

Golvbrunnarna behöver rengöras regelbundet, minst två gånger per år, för att de ska fungera på bästa sätt. Ett tydligt tecken är att vattnet inte rinner undan som det ska. Det finns risk för översvämning om det inte åtgärdas, vilket kan ge allvarliga skador. Ta loss och rengör locket och vattenlåset. Häll eller spola vatten ner i brunnen, och borsta, tills det inte finns smuts kvar och vattnet rinner ner snabbt.

Golvbeläggning på balkongerna

Det är inte tillåtet att lägga klinkers eller annat fast underlag på våra balkonger. Sådant material tenderar att spricka efter några år och är svårt att ta bort.

Se Alternativ till klinkers på balkongerna för tips om alternativ.

Häckar

Häck i anslutning till lägenheten tillhör samfälligheten. Dock är det tillåtet att ta upp hål (utan portal). Detta ska återställas på säljarens bekostnad om köparen så kräver.

Mer information

Se också Informationsskrift för fler tips och råd.