Har ni tips som ni vill dela med er av, skicka dessa till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Extranyckel eller tappat bort nyckeln till lägenheten

Om man vill ha en extra nyckel eller behöver komma in i sin lägenhet efter att ha förlorat denna nyckel på något sätt skall man:

  1. Kontakta för Solfjädern 1 Elinn Johansson, Solfjädern 2 Bahram Hosseini-Maaf eller för Solfjädern 3 Carina Stoltz som är nyckelrepresentanter och kan skriva ut en rekvisition.
  2. Med denna rekvisition får man sedan kontakta Great Security som trycker upp en ny nyckel till er.
  3. Om det är utanför Great Securitys öppettider och man måste ta sig in i lägenheten får man kontakta en låssmed som har jour, som då borrar sönder cylindern till din lägenhet.
  4. För ny cylinder gäller punkt 1 och 2 ovan.

Innertaken i lägenheterna

I de flesta lägenheterna är det vitmålat i taket. Denna vita färg är en form av kalkfärg. Om man tvättar taket med vatten löses denna färg upp. Det rekommenderas därför att torka med torr trasa istället.

Spisfläkt

Rengöring av spisfläkten bör göras regelbundet. Smuts och fett fastnar lätt mellan metallskivan och luftsuganslutningen vilket gör att motorn (ej i Solfjädern 1) inte orkar dra ifrån eller till spjället. Detta kan lätt åtgärdas. Se Spisfläktsrengöring för beskrivning.

Rengöring av utsugsventiler

Många utsugsventiler blir igensatta med tiden. Detta på grund av att fukt och damm klibbar igen dem. Det är därför viktigt att bostadsrättsinnehavaren håller rent i sina ventiler, främst för att bostadsrättsinnehavaren ska få frisk luft i sin lägenhet. Läs Rengöring av utsugsventiler och följ instruktionerna.

Underlag på balkongerna

Det är inte tillåtet att lägga klinkers eller annat fast underlag på våra balkonger, då det tenderar att spricka efter några år, och är svårt att ta bort.

Se Alternativ till klinkers på balkongerna för tips om alternativ.